Velkommen til din nye tandlæge på Østerbro i København!

Vi arbejder i nogle dejlige moderne omgivelser, hvor vi bruger den nyeste teknologi indenfor tandpleje...

Vi varetager og udfører langt de fleste tandbehandlinger, også store og komplicerede behandlinger...

Det vil være os en stor glæde at modtage dig på klinikken...

RODBEHANDLING

Vores tænder er forsynet med en nerve. Denne nerve kan blive blive inficeret og og “dø” af flere årsager, hvoraf de mest almindelige er caries (huller) der er så dybe at bakterier fra hullet når ind og inficerer nerven, eller tandtraumer hvor nerven tager skade.

 
Hvis tandnerven er inficeret kan det gøre rigtig ondt, og tanden smerter typisk om natten og er kulde/varmefølsom, men nerven kan også sagtens dø uden at det mærkes i første omgang, men det kan evt ses på et røntgenbillede. Det er under alle omstændigheder vigtigt at få rodbehandlet en tand med en død nerve, da den ubehandlet vil kunne skabe en betændelsestilstand i den omkringliggende kæbeknogle.

 
Ved en rodbehandling åbnes tanden op gennem tandkronen og det inficerede nervevæv renses ud herigennem ved hjælp af nogle tynde file. infektionen bekæmpes ved denne mekaniske udrensning og ved at tandlægen skyller med en antibakteriel væske. Når infektionen er væk kan  røddernen fyldes med et gumiilign. materiale kaldet guttaperka.

 
En rodbehandlet tand er meget skrøbelig og knækker nemt, derfor anbefales det at sætte en krone på en rodbehandet tand, for at undgå at den knækker.
En rodbehandlet tand kan godt i en periode efter behandlingen forekomme øm. Ved kraftigere og vedvarende smerter før du kontakte os.